Sömestr Tatilinde Çocuklar İçin Kitap Önerileri

Sömestr Tatilinde Çocuklar İçin Kitap Önerileri

Sömestr Tatilinde Çocuklar İçin Kitap Önerileri

Sömestr tatiline girdiğimiz bugünlerde çocuklar karnelerini aldılar ve çok eminiz ki keyifli bir tatil geçirmeyi düşlüyorlar. Tüm ülkede kendini gösteren yoğun kar yağışı bir yandan eğlence bir yandan da biliyoruz ki  çocukların hastalanması için risk demek. Şöyle bir kafanızı dışarıya doğru çevirdiğiniz anda keyifli anlara denk gelmemek mümkün değil. Kar topu savaşları, karda kayma maceraları, yaratıcılığın asla sınırlanmadığı kardan adam yapma etkinlikleri derken bir çocuğun eve girmek istemesi olduça zor…

 

Tatilde evdeyiz: Peki Neler Okuyacağız?

Hava koşullarının değişiklik gösterdiği bu soğuk günlerde çocuğunuzun evde kaliteli vakit geçirmesi nasıl mümkün olabilir? Evi çocuğunuz için keyifli hale getirmenin bir yolu da çocuğunuzu farklı dünyalara yolcuğa çıkarmaktır.Aman zaten soğuk ne yolculuğu  dediğinizi duyar gibiyiz ama bizce bu yolculuk kitaplarla da  pekala mümkün.  Gelin bu tatilde çocuğunuzun keyifle okuyacağı, başka dünyalara yolculuğa çıkacakalrı kitaplara birlikte bakalım.

 

Hogwarts'tan bir mektup bekliyorum

İlk önerimiz fantastik türü denildiğinde hepimizin aklına belki ilk sıralarda gelen, küçük bir çocuğun aldığı bir mektupla bambaska bir dünyada meceralara koştuğu, ah o hogwarats da ben de olsaydım dedirten şüphesiz Harry Potter serisi. Filmleriyle ne kadar kendinden söz ettirmeyi hiç bırakmasa da bu serinin kitaplarını okumanın çok daha keyifli olacağına eminiz. Dostluk, dayanışma, sevgi, kötülük, macera, gizem noktasında içinde her şeyi barındıran seri,  fantastik türe meraklı çocukların elinden düşürmek istemediği bir arkadaşı haline gelmeye çok müsait.

 

Hepimizin Bildiği O İsim: Jules Verne

İkinci önerimiz ise yetişkinlerin  çocukluk dönemlerinde mutlaka rast geldikleri bir yazara ait. Bahsettiğimiz kişi ise Jules Verne. Çocuğunuzun şimdi okusa bile  yetişkinliğinde tekrar geri dönüp okumak isteyeceği, üzerine düşüneceği bambaşka noktalar yakalayacağı birbirinden etkileyici kitapları.Yazarın  80 Günde Devri Alem, Dünya’nın Merkezine Yolculuk, Balonla 5 hafta gibi eserleri sanıyoruz ki bir solukta okunacak cinsten.

 

Gizemli Bir Yolculuğa Doğru 

Olay olsun benim olsun ama bir de gizemi olsun diyenler çocuklar için yataklarına gömülüp gözlerini dört gözle açıp okuyacakları diğer bir kitap önerimiz ise Mavi Zamanlar. Kitaptan kısaca bahsedecek olursak bir yarışma sonucu tatil ödülü kazanan Birce, bu tatilde bir antik kenti keşfeder. Bu keşif, gezisininin bambaşka bir yere evrilmesine neden olur ve gizemin asla eksilmediği, okuyanı içine çeken bir yolcuğun kapısını açar. Okurken sıkıldım denileceğine ihtimal vermediğimiz bu esere kesinlikle şans vermelisiniz.

 

Bir Çocuğun En Büyük Hayali: Willy Wonka Çikolataları!

Bir çocuğunun bir çikolata fabrikasında yolculuğa çıktığı ve çikolata fabrikalarının sahibi meşhur Willy Wonka ile arasındaki iletişimi anlatan güldürürken bir yandan hüzenlendirmeyi ihmal etmeyen sıcacık bir öykü… Evet Charlie’nin Çikolata Fabrikası. Yaratıcılığına hayran olunacak türden bir eser olarak  Charlie’nin Çikolata Fabrikası çocuğunuzun kalbine dokunmayı başaracak.

 

Hem Siz Hem de Çocuğunuz İçin Küçük Prens

Gezegenler arasında yolculuk yapan Küçük Prens, yaptığı yolculuklar sırasından birden çok yetişkinle karşılaşıyor. Meraklı ve her şeyi sorgulayan küçük presimiz yetişleri oldukça tuhaf buluyor ve onların dünyasını eleştirmekten hiç kaçınmıyor. Özellikle yetişkinlerin de okuyabileceği  son dönemin popüler eserlerinden Küçük Prens, çocuğunuzla birlikte okuyup bir yetişkinin ve çocuğun gözünden bakmanın tamamen farklı hissettireceği bir eser.

 

Ben de Klasik Okuyabilirim!

Fantastik evrenler, mitolojiler derken sıra geldi klasiklere. Klasik eserde kullanılan dil ve eserlerin uzunluğu çocuğunuzun kitabı okurken anlamakta güçlük yaşamasına ve sıkılmasına neden olur. Önerimiz de tam bu konu üzerine. Dünya klasiklerin kısaltılmış metinler olarak sunulduğu iş çocuk klasikleri çocukların bir çok değerli yazarla tanışması için oldukça güzel bir fırsat.

 

Öğrenmeye Eşlik Eden Pırıltılar

Tatilde evde okuma pratiği yapması gereken minikler için ilgilerini çekecek ve meraklarını arttıracak set önerimiz ise Tübitak’ın Popüler Bilim Seti. Çocuğunuzun bir yandan okuma alıştırması yaparken bir yandan yağmur ormanları ve hayvanlardan güneş sistemlerine kadar birçok farklı konuda bilgilenmesini sağlayabilirsiniz. 

 

Gençliğinde Bilim Çocuk ile Tanışmak

Son olarak popüler bilimi çocuklar için eğlenceli hale getiren, hem bilgilendiren hem de bolca merak duygusunu geliştiren, insaların genelde adını duyduğunda gençliklerine ışınlanmalarına neden olan bilim çocuk dergisini çocuğunuzla birlikte takip etmek bir yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz en eğitici ve keyifli  etkinliklerden biri olabilir.

Etiketler: çocuk kitapları, çocuk kitap önerileri, eğitici çocuk kitaplar, çocuklar için kitaplar
Ocak 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR