Çocuklarda Bahar Alerjisi

çocuklarda bahar alerjisi, bebeklerde bahar alerjisi, çocuklarda mevsimsel alerji

Çocuklarda Bahar Alerjisi

 

Mevsimsel geçişlerin yaşandığı dönemlerde sağlığımıza ne kadar dikkat edersek edelim baharla birlikte gelen bir sorunla karşılaşıyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere o sorun bahar alerjisi… Özellikle bahar alerjisi olan çocuklar yılın bu dönemleri oldukça zorlanıyorlar.

Eğer ebeveyn olarak sizde bahar alerjisine sahiplesiniz çocuğunuzda görülme sıklığı artabiliyor. Baharla bilikte ortayan çıkan polenlerin sebep olduğu bahar alerjisi, çocuklarda da yetişkinler de olduğu gibi kendisini burun akıntısı, hapşırma, burunda kaşıntı ve kızarıklık şeklinde gösteriyor.  Özellikle çocukların kaşıntıyı gidermek için burunlarını bastırmalarıyla alerjik selam denilen burunda buruşma durumu ortaya çıkıyor.

 

Bahar Alerjisini Hafife Almayın

Her an bekleyen hapşırma ataklakları ve bitmeyen burun akıntıları çocukların gündelik hayatında ve okul hayatında can sıkan zorluklar yaşamalarına neden oluyor. Kısacası bahar alerjisinin uykudan konsantrasyona kadar çoğu durumu etkilediği söylenilebilir. Bahar alerjisi ile ilgili belirtilerin ortaya çıkması halinde gerekli alerji testlerinin yapılması, alerjiye neyin sebep olduğunun tespit edilmesi  ve kesinlikle aileler tarafından ihmal edilmemesi gerekiyor.

 

Bahar Güzel Ama Önlem Şart

Özellikle bahar alerjisi olan çocukların rüzgarlı havalarda dışarı çıkmaktan kaçınmaları gerekiyor. Polenlerin en çok sabah saatlerinde olduğu düşünülürse günün erken saatlerinin  çocukların alerjilerini zorladığını bilmekte fayda var.

 

Her ne kadar bahçe, park ve yeşillik gibi alanlar baharda keyifli vakit geçirmenin bir numaralı  adreslerinden olsa da bahara alerjisi olan çocuklar için bu alanlarda sık zaman geçirmek oldukça zorlayıcı olabilir.

 

Ayrıca çocuğunuz dısarı çıkacağında güneş gözlüğü ya da şapka gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz.Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise dışarıdan eve gelindiğinde kıyafetlerin değiştirimesi ve yıkanması gerektiği.  Bu gibi önemlerin hepsi aslında polenlere en az şekilde maruz kalmayı amaçlıyor. Fakat gerekli görülen durumlarda doktor tarafından çocuğunuza verilmiş ilaçların düzenli kullanılması gerekiyor.

 

Etiketler: çocuklarda bahar alerjileri, bebeklerde bahar alerjisi
Şubat 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR