Çocuklar Sporda Hangi Hareketleri Yapabilir?

Çocuklar Sporda Hangi Hareketleri Yapabilir?

Çocuklar Sporda Hangi Hareketleri Yapabilir?

 

Sağlıklı bir yaşama sahip olmak için spor oldukça önemli ve gereklidir. Özellikle yetişkinlerin düzenli bir şekilde spor yapmaları, daha sağlıklı bir hayata sahip olmaları için gereklidir. Bununla birlikte evli ve çocuklu olan kişilerin çocukları ile birlikte aktivite yapabilmeleri için de spor etkinliklerini bu kavramda düzenlemeleri oldukça faydalı olacaktır. Bu sayede hem çocukları ile eğlenebilecek hem de günlük egzersizlerini yapmış olabileceklerdir. Çocukların spor yapmaya alışmak ve bu konuda hevesti olmak için oyunlarla organize edilmiş spor hareketlerini yapmaları daha güzel olacaktır.

 

1- Hayvan isimleriyle spor: Özellikle bahçeli bir eviniz varsa ya da evinizin yakınlarında uygun bir park alanı bulunuyorsa, ailecek çocuklarla oynayabilmeniz ve bu sırada spor yapmanız mümkün olacaktır. Özellikle çocuklara bu spor etkinliğini sevdirmek için hayvan isimlerini kullanarak onların hareketliliğini arttırabilirsiniz. Örneğin, at gibi koşma hareketi ya da kurbağa gibi zıplama hareketi bu tür uygulamalar arasında örnek olarak gösterilebilir. Bu hareketleri yaparken hem spor yapmış olacaklar hem de eğlenerek zaman geçirmiş olacaklardır.

 

2- Top üzerinde denge: Özellikle bu uygulama için bir pilates topunun kullanılması gerekecektir. Bu top üzerinde çeşitli denge hareketlerinin yapabilmeleri için teşvik edilmeli ve gerekli durumlarda onlara yardımcı olunmalıdır. Topun üzerine yatma ve bu sırada kollarını bacaklarını hareket ettirme gibi aktiviteler yapılabileceği gibi topun üzerinde dengede durma gibi hareketlerde yapılabilecek.

 

3- İp atlama: Özellikle eski dönemlerden beri bir sokak oyunu olarak uygulanan ip atlama, günümüzde de oldukça yaygın kullanılan bir oyun ve spor yöntemidir. Çocukların özellikle kondisyon hareketlerini yapabilmeleri için ip atlamaları oldukça önemlidir. Bununla birlikte zıplayarak ipi takip ettikleri için aynı zamanda görsel bellekleri de daha fazla gelişecektir.

 

4- Frizbi: çocuklar için oldukça eğlenceli ve bir o kadar sportif bir faaliyet olacaktır. Fırlattığınız frizbiyi yakalayabilmek için koşmaları, yakalama anında zıplamaları gibi kondisyon gerektiren hareketleri rahat bir şekilde yaparken aynı zamanda keyif dolu bir zaman geçirmeleri de mümkün olacaktır.

 

5- Engelli koşu: Kendi imkanlarınızla oluşturacağınız engeller sayesinde çocuğunuzun bu engellerin üzerinden zıplamasına yardımcı olabilir ve onun hareketliliğini arttırabilirsiniz.

 

Etiketler: Çocuk, spor hareketleri
Ocak 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR