Çocuklarda Tırnak Yeme En Kolay Nasıl Bırakılır?

Çocuklarda Tırnak Yeme En Kolay Nasıl Bırakılır?

Çocuklarda Tırnak Yeme En Kolay Nasıl Bırakılır?

Tırnak yeme, her yaştan bireyin karşılaştığı sorunlardan birisidir. Davranış bozukluğu olarak ifade edilen tırnak yeme alışkanlığı, özellikle çocukluk döneminde daha fazla görülmektedir. Bununla birlikte bu alışkanlıktan vazgeçme durumu da yine yetişkinlere göre daha zor bir şekilde oluşmaktadır. Çocukların tırnak yeme alışkanlığından kurtula bilmeleri için oldukça dikkatli davranılmalı ve bu konuda onları incitmemeye, hakaret etmemeye özen göstermelisiniz.

 

Çoğu zaman ebeveynlerin çocukların tırnaklarını yediğini gördükleri zaman ellerine hafifçe vurdukları bilinmektedir. Bu durum çocukların bu davranıştan vazgeçmeleri yerine daha fazla bu davranışı devam ettirmelerine neden olacaktır. Bunun için uzmanlar tarafından verilecek tavsiyeler dikkate alınmalı ve bu şekilde davranılmalıdır.

 

  • Çocuğunuz tırnak yeme alışkanlığına devam ederken elini ağzına götürmeye kalktığı zaman onu uyarmak yerine dikkatini değişik bir şeye yönlendirmeniz daha etkili olacaktır. Bu durumda çocuk zamanla bu alışkanlığını terk etmeye başlayabilecektir.

 

  • “Tespih ağacı yağı” ismi verilen ve özellikle tırnak yeme alışkanlığı olan kişilerde uygulanan bu yağ sayesinde caydırıcı bir önlem alınmış olacaktır. Bu yağı çocuğunuzun tırnaklarına sürerek bir süre beklediğiniz zaman tırnak yemeye başladığı anda, ağzına acı bir tat geleceğinden dolayı yemeği bırakacaktır.

 

  • Ayrıca bu uygulama için özel olarak üretilmiş olan ojelerde bulunmaktadır. Bu ojeler yine çocukların tırnakları sürünerek yemek alışkanlığının önüne geçilecektir.

 

  • Bununla birlikte evde kendini başınıza da bu şekilde bir uygulama yapabileceksiniz. Tadı acı olan bir kabağı kase içerisinde bir süre bekledikten sonra iyice ezip suyunu çıkartmanız ve sonrasında çocuğunuzun tırnağını bu kasede ki suda bir süre bekletilmesini sağlamanız sonucunda aynı etkiyi görebileceksiniz.

 

  • Ayrıca yara bandı kullanarak tırnaklarına uygulama yapabilir ve bu sayede çocuğun tırnak yeme alışkanlığının önüne geçebilirsiniz.

 

 

Bu uygulamaların oldukça dikkatli bir şekilde yapılması ve ne olursa olsun çocuğun azarlanmaması gerekmektedir. Çocuğun tırnak yediği sırada, onu azarlayıp ya da şiddet uygulama durumunuz olursa kaygı seviyesi daha da yükseleceği için tırnak yeme alışkanlığı azalma yerine daha da artacaktır.

 

Bu durumda hem tırnak yemeye devam edecek hem de kaygı seviyesi yükselmiş olacaktır. Bu tür davranış bozukluklarının çözüme kavuşabilmesi için sakin ve dikkatli davranmakla birlikte çocuğunuzla konuşarak ve onun fikirlerini de alarak yaşanacak gelişmeleri takip edebilirsiniz.  

Etiketler: Çocuk, tırnak yeme, alışkanlıklar, çocuk bakımı
Ocak 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR