Çocuğunuzla Keyifle Oynayabileceğiniz Oyunlar

Çocuğunuzla Keyifle Oynayabileceğiniz Oyunlar

Çocuğunuzla Birlikte Keyifle Oynayabileceğiniz Oyunlar

 

Hem kış ayları hem salgın dönemleri derken ailecek birlikte vakit geçirebileceğimiz en uygun zamanlardayız. Günlük hayatın temposu bu denli yoğunken çocuklu aileleri üstelik eve geldiklerinde enerjisi asla bitecek gibi  durmayan çocukları karşılıyor. Çocukluk dönemlerinde bir çocuğun oyun oynaması, sınırı olmayan hayal gücüyle dünyayı anlamlandırması için oldukça önemli. Sizin bir yetişkin olarak belki düşüneceğiniz çok fazla konu olsa da bir çocuğun gözünden bakıldığında önceliklerinin oyun olduğunu söyleyebiliriz.

 

O zaman Dans!

Çocuğunuzun enerjisi size zaman zaman yorucu gelse de onun enerjisini dışa vurabilmesinin bir yolunu birlikte bulabilirsiniz. Örneğin çocuğunuzu ve kendinizi aynı fiziksel aktivilerde bir araya getirmeye çalışın.  Birlikte dans etmek, birlikte oynayacağınız hareketli bir oyun alanı oluşturmak hem sizin günlük stresinizi azaltmaya yarayacak  hem de çocuğunuzun aktivite ihtiyacını karşılayacaktır. Sizi çocukluğunuza götürecek, aynanın karşısında klipler çektiğiniz anları size tekrar yaşatacak şarkılarla çocuğunuzu tanıştırmak çok keyifli olmaz mı? Hatta size özel bir dans hareketinizin olması çok havalı olmaz mı?

 

Yaşasın Hayal Gücü!

Çocuğunuz henüz  okulda teknoloji ve tasarım dersleri gibi derslerle tanışmamışken bu tasarım yolculuğuna çok daha erken birlikte çıkabilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanarak tamamen sizin de keyif alacağınız ve sizi küçük bir çocuk kadar heyecanlandıracak bir hikayesi olan maket ya da el yapımı oyuncak yapmaya ne dersiniz?

 

Neydi O Kelime!

Evde çocuğunuzla birlikte oynayacağınız belki de hepimizin eskiden çokça oynadığı güzel bir oyun var. Alfabenin sizin kaderinizi belirlediği isim-şehir oyunu.  İsim-şehir maliyeti epey yüksek fiyatlara ulaşabilen kutu oyunlarının yanında hem çocuğunuzun eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlayacak güzel bir oyun olarak aklınızın bir köşesinde durmalı.

 

Kafalar Karışsın

Bir zamanlar ekranlarda da yayınlanan Evet-Hayır oyunu da sorularınızla çocuğunuzu zorlayabileceğiniz ama bir o kadar da birlikte eğlenebileceğiniz güzel bir oyun. Özellikle her şeyin anlık geliştiği ve hızlı karar almak zorunda olduğumuz günümüzde bu oyun,  çocuğunuzun dikkat becerilerini  geliştirmesi için birebir.

 

Sevimli Parmak Kuklalar

Kışın örgü örmeyi seven aile bireyleri için ayrıca bir oyun tavsiyemiz ise örgü parmak kuklalar! Birbirinden farklı şekillerde tasarlayabileceğiniz parmak kuklalar sayesinde çocuğunuzla birlikte keyifli bir oyun sergileyebilirsiniz.  Örgüyle alakam yok ama yine de  parmak kukla yapmak istiyorum diyen  ebeveynler ise kukla yapmak için keçeyi pekala kullanabilirler.

 

Biraz da Dikkat…

Sıcak-Soğuk oyunu da ortam olarak evde oynanması en uygun oyunlardan birisi. Özellikle sıcak soğuk oyunu çocuğun nesnelere olan  dikkatini çeken ve ayrıca saklanan nesneyi bulması için kendisine söylenen yönergeleri takip edebilmesini de geliştiren bir oyun.

 

Kutu Oyunsuz Olmaz

Son oyun önerimiz biz kutu oyunu olmadan yapamayız diyen aileler için geliyor. Çocuklarınızın kelime haznesini geliştirmek için Scrabble kutu oyunu da ailecek oynanabilecek popüler ve keyifli oyunlar arasında. 

 

Etiketler: çocuk oyunları, evde çocuk oyunları, geleneksel çocuk oyunları, keyifli çocuk oyunları
Ocak 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR