Çocuğunuzla Birlikte Alışveriş Yapmanın Yolları

Çocuğunuzla Birlikte Alışveriş Yapmanın Yolları

Çocuğunuzla Birlikte Alışveriş Yapmanın Yollları

Ailecek alışverişe çıkmak çoğu zaman keyifli bir gezme etkinliği gibi görülse de özellikle küçük çocuklu bir ailenin alışveriş etkinliği bazen aile üyelerini oldukça zorlar. Alışveriş esnasında kollarından çekiştirilen istediği alınmadığı için ağlayan küçük çocukları sık sık görürüz. Bir zamanlar o küçük çocuğun bizim olduğumuz da bu esnada aklımıza gelir. Bu uzun zamandır kendi çocukluğumuzdan kendi çocuğumuza kadar uzanan bir süreç.

 

Keyifli Bir Etkinlik Mi Zorlu Bir Mücadele Mi?

Fakat günümüzde bilinçli anne ve babalar olarak  almamız gereken bazı bilgiler ve kazanmamız gereken yeni bakış açıları mevcut. Çocuğumuzla alışverişte doğru bir iletişim kurabilmemiz, hem çocuğumuzu anlayıp hem de  bizim kendimizi ona anlatabilmemiz oldukça önemli. Gelin şimdi alışverişte çocuğumuzla nasıl bir iletişim kurmamız gerektiğine birlikte bakalım.

 

Alışveriş Öncesi Hazırlık

Öncelikle duruma bir çocuğun gözünden baktığımızda her yerin rengarenk ve cıvıl cıvıl olduğu bambaşka bi evrende bu kadar uyarana kayıtsız kalması çok zor. Sizin birer ihtiyaç ya da ürün olarak yaklaştığınız her şey çocuğunuz için keyifle tanımak isteyeceği br oyuncak malzemesi. Sizin aman bir şeye zarar vermesin isteğinize karşılık onun sonsuz oyun isteği…

Bebekli aileler alışverişe önceden hazırladıkları liste doğrultusunda alışverişlerini hızlı yapabilirler. Bebekleri arabada beklerken ona oynaması için bir oyuncak verebilirler.  Özellikle küçük çocuklarda alışverişe çıkmadan önce bebeğin uykusunu aldığına  ve karnının tok olduğuna emin olunmalı. Eğer etrafın hareketliliği onu rahatsız ederse daha sakin bir yere geçebilir ve onu rahatlatabilirsiniz.

 

Küçük çocuklarda ise bebeklere göre durum farklılaşmaya başlar. Çocuk sınırsız bir alma isteğine sahip olabilir ama sınırları yavaş yavaş öğretilmelidir. Özellikle alışverişe çıkılmadan önce çocuğunuzla konuşmanız, ihtiyaçlarınızı anlatmanız, onun istediği şeylerden bazılarını seçmesini istemeniz doğru bir iletişim için iyi  bir başlangıç olacaktır.

 

Çocuklarda Sorumluluk Duygusu Önemli

Para kazanmanın ne demek olduğunu henüz küçük yaşta çocukların anlamasını bekleyemeyiz. Bu yüzden çocuğunuzu minik de olsa harçlıklarla kendi parasını biriktirmeye teşvik edebilirsiniz. Bu ilerleyen zamanlarda çocuğunuzun parayla olan dengeyi kurması için önemli bir adım olabilir. Ayrıca çocuğunuzu da alışveriş etkinliğine dahil edebilirsiniz. Sadece siz alışveriş yaparken yanınızda gezmesi onun sıkılmasına neden olabilir. Ancak alacaklarınızı seçerken, karar verirken, ödemesini yaparken onu da alışverişe dahil etmeniz çocuğunuzun da  hoşuna gidecektir.

Sıklıkla yaşanan bir durumun üzerinden gidelim.Diyelim ki çocuğunuz bir ürünü çok beğendi ve almanızı istiyor ama siz ihtiyaç dışı bir ürün olduğunu düşünüyorsunuz. Çocuğunuzun isteğine karşılık hep evet demek zamanla her isteddiğini alabileceğinizi düşünmesine, sürekli olarak hayır demeniz ise hayakırıklığına ve öfkelenmesine neden olabilir. Bu durumda ise çocuk istediklerini sürekli olarak ağlayarak sağlamaya çalışır. Bu durumun yaşanmaması için neler yapılabilir?

 

Çocuğunuzun İsteklerini  Değersizleştirmeyin

Çocuğunuzun isteğini değersizleştirmeden neden onu istediğini anladığınızı belli ederek direkt reddetmeden istediği ürünü başka bir zaman alabileceğiniz hakkında ufak bir konuşma gerçekleştirebilirsiniz. Alışveriş için gerekli konuşmaları çocuğunuzla düzenli olarak yapmalı ve alışveriş etkinliklerinizi yaptığınız konuşmaya tutarlı olacak şekilde gerçekleştirmelisiniz. Yalnızca ihtiyaçların alındığı bir alışveriş çocuğunuz için sıkıcı bir etkinliğie dönüşmeye başlarsa  onun da eğlenebileceği bir oyun yaratabilirsiniz.Tamamen sizin yaratıcığınıza kalmış… Böylece hem çocuğunuz hem de sizin için alışveriş oldukça  keyifli bir etkinliğe dönüşebilir.

 

Eve dönüş Yolu…

Alışveriş bitti ve artık eve dönüyorsunuz. Sizinle keyifli vakit geçirmiş ve alışveriş konuşmalarınıza sadık kalmış çocuğunuza teşekkür etmeyi unutmayın. Hatta minik bir ödüllü çoktan hak etti bile.

 

 

 

 

 

Etiketler: çocukla alışveriş, çocuk giyim ürünleri, bebek alışverişi, bebek alışveriş listesi, bebek alışverişi tavsiyeleri, bebek alışverişi nereden yapılır, erkek çocuk alışveriş, kız çocuk alışveriş, kız çocuk giyim, erkek çocuk giyim, bebek giyim
Ocak 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR