Bebeklerin ve Çocukların Kışlık Alışverişi Nasıl Olmalı?

Bebeklerin ve Çocukların Kışlık Alışverişi Nasıl Olmalı?

Bebeklerin ve Çocukların Kışlık Alışverişi Nasıl Olmalı?

Kışın lapa lapa yağan karı ailecek izlemenin, çocuğunuzla oynadığınız kar topu savaşlarının keyfi elbette tarifsiz olsa da kış mevsimi aileleri çocuklarının sağlığı açısından en çok endişelendiren mevsim.Havalar soğumaya başladığından itibaren bebek ve çocukların kat kat kalın kıyafetler giydirildiğini, sarıp sarmalandıklarını hepimiz görmüşüzdür. Bu  her ne kadar soğuktan korumaya yönelik yapılsa da çocukların daha fazla terlemesine ve böylece hasta olmalarına neden olur. Peki sizin dolabınız çocuğunuzun kış mevsimini atlatması için yeterince uygun mu?

 

Katmanlı Giyinmenin Önemi

Öncelikle gün içinde bulunduğumuz mekana ve saate göre sıcaklık değişeceği için çocuğumuzu katmanlı bir şekilde giyindirmek iyi bir seçenek olabilir.İç mekanlarda çocuğunuzu bunaltmaması için kıyafetleri rahatlıkla çıkartabilmelisiniz.

 

Rahat Pijamalarla Deliksiz Bir Uyku

Gece uykusunda çocuğunuzun üzerini açtığını düşünürek  üşümemesi için kalın giydirmek isteyebillirsiniz fakat bu terlemesine ve pişik olmasına sebep olabilir, uyku kalitesini etkileyebilir o yüzden tek bir bakıştan düşünmemekte fayda var. Çocuğunuzun içinde rahat hissettiği kıyafetlerle uyuması oldukça önemli.

 

Hava Koşullarını Önemseyin

Hava koşulları açısından baktığımızda yağmurlu bir havanın çıkartacağı zorluğunu düşündüğümüzde çocuğumuz için kıyafet seçerken su geçirmez kıyafetleri ve su geçirmez ayakkabıları tercih etmekte fayda var. Yağmurun yanında bir de rüzgarlı hava varsa çocuk ya da bebeklerin ciltleri hassas olduğu için çocuğunuza nemlendirici sürebilirsiniz. Karlı havalarda öncelikli olarak daha çok soğuktan korunmak aklımıza gelse de karlı bir havada çıkan güneşi de hesaba katmalıyız. Kış güneşi diye çoğunlukla önemsenmese de  güneşin ultraviyole ışınlarını yansıtmasından dolayı bebeğinize güneşli havalarda güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

 

Kıyafete Çocuğunuzun Gözünden Bakın

Çocuğunuzun kıyafetini seçerken yalnızca onun ailesi olarak sizin giydireceğinizi düşünmeyin özellikle çocuğunuzun kendisinin de kolayca çıkarıp giyebileceği ürünleri almayı tercih edin.Alışverişte küçük çocuklar için kıyafeti bir beden büyük alma durumu oldukça yaygın olsa da özellikle küçük çocuklar için mont, kaban gibi alışverişlerde kıyafetleri  büyük bedenlerde almak kıyafetten soğuk havanın girmesine ve yeterince koruma sağlamamasına neden olabilir.

 

Çocuk ve bebek ürünlerinin çeşitliliği, ürünlerin sevimliliği, dikkat çekiciliği sizi kış ürünleri alırken yanıltmasın.Özellikle kış mevsiminde bebeğiniz ve çocuğunuzun şapkaları kulaklarını kapatacak şekilde olmalı. Eldiven olarak özellikle bebeklerde tek parmaklı eldivenler almayı tercih edebilirsiniz. Mevsimler değiştikçe ihtiyaçlar da değişir. Hem çocuğunuzun zevkine hem de farklılaşan hava koşullarına uygun kıyafetleri tercih etmek için Ugly Duck kız ve erkek çocuk giyim ürünlerini inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: çocuk kışlık alışverişi, bebek kıyafetleri, kız çocuk kıyafetleri, çocuk ayakkabıları, bebek kışlık kıyafetler, bebek kışlık tulum, erkek çocuk kıyafetleri,
Ocak 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR