Çocuklarda Sevgi

Çocuklarda Sevgi

Şubat ayına yeni girdiğimiz bugünlerde insanların hediye telaşları, birbirinden romantik etkinlik planları derken sevgi dolu bir ayın içerisinde buluyoruz kendimizi. Diğer bir ifadeyle 14 şubat’ın etkisi altına çoktan girmiş durumdayız. Peki hayatın yoğun koşturmacasına kendimizi  kaptırmışken  durup sevdiklerimizin üzerine yoğunlaşacağımız, sevginin dünya üzerinde en çok dile getirildiği bugün sizin için ne anlama geliyor?

Madem gündemimizde sevgi  var  o  halde bizim de çok temel bir sevgi üzerine,  bir çocuğun ve ailesinin birbirine duyduğu koşulsuz sevgi üzerine bir çift sözümüz var. Küçük bir çocuğun tüm masumiyetiyle  bir yandan dünyayı anlamaya çalışırken bir yandan sevgi kavramıyla tanışması, onu sevenler tarafından sevginin nasıl bir duygu olduğu öğrendikten sonra tüm sevgisini göstermeye çalışması hayatımız içindeki en etkileyici süreçlerden biri değil mi?

 

Çocuklarda Sevginin Önemi

Dünyaya gelen bir çocuğun tamamen sevgi ile kurduğu bağ sayesinde ileride sahip olacağı kişiliğinin şekillendiği herkes bilmeli. Bu da bize sevginin çok güçlü bir duygu olduğunu ve bir ailenin çocuğuna olan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu göstermeli. Bir küçüğün, hayat yolcuğunda önünü açmanız, yol göstericisi olmanız, sizi kahramanı olarak görmesi, birbirine kenetlenmiş bir takım olmanız kulağa çok büyük bir sorumluluk gibi gelebilir işte tam bu noktada söylemek gerekir; bir çocuk yetiştirmek başlı başına büyük sorumluluklar almayı gerektiren bir süreçtir. Bir ailenin hayatının içine yeni bir karakter olarak dahil olan minik bir bireyin dünyaya gözünü açtığı andan ilk emeklediği ana kadar gerçekleşen her şey ailesinin gözünde adeta büyüleyicidir. Kendi ismini çocuğundan duyabilmek için günleri sayan aile bireyleri zamanı gelince çocuğunun okumayı sökmesiyle de aynı şekilde sevinir. Özetle tüm bunlar, birliktelik, birbirine bağlılık ve koşulsuz sevgi gerektirir

 

Sağlıklı Sevgi Her Şeydir

Sevgi dediğimizde ailelerin çocuklarını elbette boğucu bir ilgiyle sahiplenmesinden, her istediklerini onaylayacak kadar şımartarak yetiştirmesinden bahsetmiyoruz. Çocuğunu dinleyen, çocuğuna olan ilgisi ve gözlemi sayesinde bir sıkıntısı olduğunda müdahale edebilen, çocuğunun hayatındaki kırılma noktalarında ona eşlik eden bir bakış ve  bir yüz ifadesiyle çocuğuna kendini güvende hissetiren bir sevme biçiminden bahsediyoruz. Gülücükleriyle neşemize neşe katan, hayal güçleriyle kocaman insanların ufuklarını açan, sevgileriyle içimizi ısıtan yani  kısacası bu dünyayı değiştirse değiştirse onlar değiştirir dediğimiz miniklerimizin sevgiyle büyüdüğü  bir dünya en büyük dileğimiz. 

 

 

Etiketler: çocuk sevgisi, çocuklarda sevginin önemi, çocuğu sevgi ile büyütmek
Şubat 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR