Bebekler İçin İlk Adım Ayakkabıları

Bebekler İçin İlk Adım Ayakkabıları

İlk Adım Ayakkabısı Ne Zaman Alınmalı?

Öncelikle ilk adım ayakkabıların bebekler adım atmaya başladıktan sonra alınması gerektiğini söyleyelim. Bunun sebebi bebeklerin doğdukları andan itibaren hızla büyümeye devam etmeleri. Bir bebek yürüme aşamasına geldiğinde daha öncesinde alınmış ayakkabıların çoğu ilk dönemlerine ait güzel birer anı olarak kalıyor. Erken dönemlerde alınan ayakkabılar kısa süre içerisinde küçük gelmeye başladığı için ayakkabı konusunda yeniden alışveriş yapmak zorunlu hale geliyor.

 

İlk Adım Ayakkabısı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Uzmanların görüşleri bizlere bebeklerin adım atarken çıplak ayaklarıyla zemine basmalarının ve zemini hissetmelerinin  yürüme konusunda  büyük öneme sahip olduğunu bebeklerin ayak tabanlarının gelişimi için sadece ayakkabılara yönelmemek gerektiğini gösteriyor. Peki güvenle adımlar atmasını, ayaklarının yere sağlam basmasını istediğiniz bebeğiniz için ilk adım ayakkabısı alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

 

Öncelikle bebek ürünleri gerek tasarımları gerek modelleri sayesinde o kadar sevimli oluyor ki iş satın almaya geldiğinde neredeyse hepsini o an alabilmeyi dilediğimiz oluyor. Fakat özellikle bebekler için alışveriş yaparken görselliğinden öte en temelde bebeğin konforunu düşünmemiz ve tamamen buna göre alışverişlerimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor.

 

Sormanız Gerek Bazı Sorular Var

Bir bebeğin konforundan ne anlamalıyız? Örneğin aldığınız ilk adım ayakkabısını giyen bebeğiniz  parmaklarını içinde rahatça hareket ettirebiliyor mu? Ayakları yeterince nefes alıyor mu? Giydiğinde yüzünde iyi ki bu ayakkabı şeklinde mi  yoksa alın bunu yoksa yürümem asla şeklinde mi bir bakış oluyor?  Soruları gibi bir çok değerlendirmemiz gereken noktalar var.

 

Uygun Ayakkabıyı Bulmanın Yolları

Baş parmak testi ve topuk testi gibi testler ayakkabıların bebeğiniz için uygun olup olmadığına karar vermek için kullanılır. Ayakkabının ucu ile  bebeğinizin parmakları arasında kalan boşluklara bakarak kolayca hangi ayakkabının  bebeğiniz için uygun olacağını anlayabilirsiniz. Bu boşlukların 1 cm civarında olması uygun kabul edilir. Böylece bebeğiniz ayağına dar gelen ve hareket etmek istemesini engelleyen ya da bol gelerek ayağından çıkan ve  adımlarını engelleyen ayakkabılarla tanışmamış olur.

 

Ayrıca ayakkabıların bebeğinizin  adımlarını basacağı her türlü zemine karşı ayaklarını koruyabilmesi, ayakkabıların tabanının kaymaması da bebeğinizin güvenle adım atabilmesi için dikkat edilmesi gereken bir diğer noktalardan.

 

Bebeğinizin ilk adımlarını rahatça ve özgürce atabilmesi için kaliteli ilk adım ayakkabılarını tercih etmeli ve bebeğiniz için en uygun ayakkabıya karar vermelisiniz. İlk adım ayakkabıları konusunda bebekler için sağlıklı bir yürüyüş konforunu sunan Ugly Duck Kids ilk adım ayakkabılarına buradan göz atabilirsiniz.

Etiketler: bebek ayakkabısı, bebek ayakkabı alışverişi, bebek yürüme ayakkabıları, ilk adım ayakkabı modelleri
Şubat 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR